Allt vi vet om Samsung Galaxy S9

2017-11-23 08:27  

Samsung jobbar på nästa generation Galaxy - nämligen Samsung Galaxy S9. Här samlar vi alla rykten om telefonen.

2017-11-23: Ny bild visar hur Galaxy s9 ser ut?

En bild som påstås visa hur Galaxy s9 kommer att se ut har läckt ut.

Läcka påstår att Galaxy s9 kommer att se ut så här. Foto: bgr

Det är en skaltillverkare som har skapat en rendering av den kommande telefonen. Den påstås vara baserad på uppgifter som kommer från fabriken där Galaxy s9 monteras. Nu är bilden alltså ute. Om det är så här den slutgiltiga produkten kommer att se ut är osäkert. Läckan kommer alltså inte direkt från Samsung.

2017-11-21: Förbättrad ansiktsscanning i Galaxy S9?

Mobiljätten var tidigt på banan med ansiktsigenkänning. I säkerhetssynpunkt har systemet däremot inte fungerat särskilt bra – det har varit lätt att lura. Det här ska det däremot bli ändring på.

Enligt ET News jobbar Samsung med att få till en uppdaterad ansiktsigenkänning till kommande Galaxy s9. Man uppges också jobba med en iris-scanner.

2017-11-20: Ingen 5g i Galaxy s9?

Den ryktas bli Samsungs mest kraftfulla telefon någonsin. Men den kommer att sakna Samsungs bästa nya teknik.

Samsung jobbar hårt med att kunna leverera nästa generations mobilsignal – 5g på flera ställen i världen. Den nya tekniken kommer att tillåta användare att ladda ned 4k HDR-filmer och aaa-spel på bara några sekunder.

Men tekniken är omogen och förmodligen inte redo att lanseras till nästa år när Galaxy s9 ska presenteras. Samsung siktar på att pressa ut 5g på marknaden först 2019, skriver Express.

2017-11-14: Hur många Galaxy S9 blir det?

Nya rykten om Galaxy S9-serien rullar. Tidigare har det rapporterats om att serien kommer i två varianter, S9 och S9 plus. Det nya ryktet gör gällande att Samsung planerar även en tredje variant: Galaxy S9 mini. Även den en helskärmstelefon fast med en storlek om fem tum, skriver Valuewalk.

Men kom ihåg att liknande rykten spreds även för S7- och S8-serien utan att en mini presenterades. Så, tredje gången gillt nu då?

2017-11-14: Exynos 9810 i Galaxy S9-serien?

Samsung har presenterat den Exynos 9810-processorn. Det nya chipet kommer att integreras med de kommande flaggskeppstelefonerna, som förmodligen når butikshyllorna i början av 2018. Enligt rapporter kommer de nya Samsung Galaxy S9 och S9+ att drivas av den nya Exynos 9810-processorn. Galaxy S9 kommer att finnas tillgängliga med både Snapdragon 845 och Exynos-processorer, skriver Netans.

2017-11-09: Samsung kopierar Face-id?

Tekniksajten BGR rapporterar att Samsung ska ha slutfört hårdvarespecifikationerna för Galaxy S9. Och att massproduktionen ska dra igång i debember, vilket kan indikera att Samsung desperat vill få ut en Iphone x-konkurrent snabbt.

Källor till BGR hävdar också att Galaxy S9 kommer att rustas med en sofistikerad ansiktsigenkänningsteknik – inspirerad av Apples face id-teknik.

2017-11-08: Behåller Galaxy S9 3,5-porten?

Apple tog bort hörlursuttaget i sina Iphones. Google slopade det i sina Pixels. Hur kommer Samsung att göra? Just nu rullar en Samsung-reklam som bland annat hånar Apple för att ha slopat den omtycka 3,5-porten. Det är dock inga garantier för att Samsung behåller den. Kolla bara på Google som så sent för ett år sedan hånade sin huvudkonkurrent för att sedan gå i samma spår med Pixel 2.

Twitter-läckan Ice Universe tror dock att porten blir kvar. Vi får väl se. Samsung har bollen och det lär ryktas om 3,5-porten hela vägen fram till lansering.

2017-11-06: Galaxy S9 – snabbaste androiden på marknaden

Samsung Galaxy S9 och S9 Plus förväntas bli de två snabbaste androiderna på marknaden, när de når dit i början av 2018, skriver Forbes.

S9-familjen kommer att utrustas med Snapdragon 845-processor, eventuellt tillsammans med Adreno 630 GPU. Med 845:an förväntas prestationsvinningen ligga runt 25 procent mot nuvarande Snapdragon 835.

845 kommer förmodligen vara branschstandard om ett år, men Forbes hävdar att Galaxy S9 kommer att ha detta exklusivt i runt sex månader.

2017-11-02: Ingen fingeravtryckssensor under skärmen på Galaxy S9

Det är fortfarande många månader kvar innan Galaxy S9 presenteras, och som vanligt spekuleras det rejält om vad den nya telefonen kan vara utrustad med. Ett rykte har gjort gällande att Samsung jobbar med en fingeravtryckssensor som ska vara placerad under skärmen. Det kan mycket väl stämma.

Men Galaxy S9 verkar inte bli den första Samsungenheten som får den funktionen. Twitter-kändisen Ice Universe skriver att han är "100 procent säker på att det inte blir någon skärmfingeravtrycksläsare i Galaxy S9", rapporterar BGR.

2017-11-01: Stor omdesign för Galaxy S9

Samsung jobbar på nästa stora grej - Galaxy S9. Ett par läckor hävdar att telefonens design kommer att få några betydande förändringar.

Ice Universe är känd i twitterkretsar för att ofta komma med läckor. Här om dagen publicerade han en mystisk tweet.

Men vad betyder det? Möjligen kommer telefonen att få en dubbellinsskamera, precis som Galaxy Note 8. Kanske betyder det även att Samsung kommer att fixa sitt problem med fingeravtryckssensor. I dagens generation har den på baksidan en lite udda placering på "sidan om".

Här är en bild publicerad på Techdroid – som påstår sig visa specifikationer för Galaxy S9.

Bild från Techdroider som påstår att den visar S9:ans specifikationer. Foto: Techdroider

2017-10-31 Pris och släpp?

Techradar förväntar sig att priset på en Samsung Galaxy S9 kommer att ligga på 725 dollar. Samt att telefonen kommer att lanseras i mars 2018.

Viktor Ågren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL