Hovrätten: Pirat-domän till staten

2016-05-12 11:39  
Foto: Alamy

Domänerna thepiratebay.se och piratebay.se ska tillfalla staten.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom och placerar två domäner kopplade till fildelningssajten The Pirate Bay i statens ägo. Fallet gäller thepiratebay.se och piratebay.se.

Den som i dagsläget går in på domänen piratebay.se möts av ett felmeddelande, medan den andra domänen omdirigeras till thepiratebay.org.

I ett pressmeddelande skriver Hovrätten: "Liksom tingsrätten bedömer hovrätten att det finns grund för förverkande eftersom domännamnen utgjort hjälpmedel vid brott enligt upphovsrättslagen. Även enligt hovrätten ska förverkande ske hos den man som både tingsrätten och hovrätten bedömt som den reelle innehavaren av domännamnen. Förverkandet innebär att rätten till domännamnen tillfaller staten".

The Pirate Bay-grundaren Peter Sunde reagerar på domen på Twitter och kallar utslaget censur. Men han tror inte att domen kommer att få några större konsekvenser:

Mer om: The Pirate Bay

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer