Här är Ny Tekniks mest lästa artiklar hittills i år

2021-07-23 12:25  
Per Danielson, chefredaktör på Ny Teknik, listar årets hittills mest lästa artiklar. Foto: Janne Naess

Ny Teknik har drygt en miljon läsare online per månad. Av dem är 60 000 premiumläsare. Det vill säga de betalar för att läsa allt vi skriver om och har fri access till våra premiumartiklar, e-tidning, fördjupande kompendier och mycket mera. Under årets första halva såg vi ett fortsätt stort intresse för vårt innehåll. Här är en lista över våra tio mest lästa artiklar under första halvåret 2021.

1. Ny Tekniks i stort sett dagliga sammanställning av de senaste nyheter kring utvecklingen och utmaningarna med att ta fram och leverera vaccin mot covid-19 är halvårets överlägset mest lästa artikel.

Läs mer: Det här vet vi om vaccin mot covid-19

2. Första augusti byts den 95-oktaniga bensinen ut mot den nya standardbensinen E10. Det kan leda till dyrare bensinpris och att flera äldre bilar avråds från att använda bensinen.

Läs mer: Nya E10 ersätter 95-oktaniga bensinen – vad händer nu?

3. Det norska vägtullföretaget skickade miljontals bilder från Norge till Kina – något som nu ger fem miljoner kronor i böter för brott mot personuppgiftslagen.

Läs mer: Mångmiljonböter för att skicka bilder från vägtullar till Kina

4. Det var knappast en mormorscykel med batteri och elmotor som på Gotland skrämdes upp i 84 kilometer per timme, efter att ägaren ”kopplat om några kablar”

Läs mer: Nej – det var ingen ”elcykel” som körde 84 km/h på Gotland

5. Nu finns EU:s gemensamma covidbevis tillgängligt också i Sverige. Ny Teknik förklarar när, var och hur det fungerar.

Läs mer: Vaccinpass för corona – här är allt du behöver veta

6. Deras flygplan har tre par vingar, utan motorer eller bränsletankar. Enligt tillverkaren ska designen kunna sänka bränsleförbrukningen med 70 procent och koldioxidutsläppen med 80 procent.

Läs mer: Sex vingar sägs ge radikalt minskad bränsleförbrukning

7. Tidigare tester har gett lovande resultat för motorn Emdrive. Problemet är bara att principen trotsar Newtons tredje lag. Nya tester visar dock att allt är som det ska vara.

Läs mer: ”Omöjliga” motorn visade sig vara – omöjlig 

8. Här samlar vi allt vi vet om Apples vr- och ar-glasögon.

Läs mer: Här är allt vi vet om Apples AR-glasögon och VR-headset

9. Systemet e-Power ska använda en bensinmotor för att alstra el. Nu har Nissans utvecklare slagit alla på fingrarna – motorns termodynamiska verkningsgrad ligger på 50 procent.

Läs mer: Nissans bensinmotor har nått en milstolpe

10. Från en högtid till en annan: nu firas andrahandsmarknadens jubeldagar. Hör du till dem som rensat dina hyllor från värdelösa teknikprylar under tiden efter jul? Här är 7 tekniska hyllvärmare vi minns.

Läs mer: Lista: 7 värdelösa teknikprylar vi minns

Per Danielson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer