Mycket tid går åt till att söka pengar

2010-04-28 09:27  
Svante Bengtsson

Ett värme- och ventilationssystem som sänker energiförbrukningen med 85 procent. Trots en lovande produkt har Stockholmsföretaget Rehact haft svårt att locka pengar.

- De senaste åren har jag ägnat 50-60 procent av min tid till att leta finansiering, säger vd Svante Bengtsson.

Han tvekade därför inte när han fick chansen att vara med från starten på den nya marknadsplatsen.

- Det är en spännande möjlighet att både få pengar och feedback på det vi gör. Samtidigt måste vi förvalta pengarna ansvarsfullt, säger Svante Bengtsson.

Kärnan i Rehacts system är en patenterad värmeväxlare som arbetar med långsamma luftflöden och låga vattentemperaturer. Värmeväxlarna byggs in i husets ytterväggar och kopplas till vattenburen golvvärme. Energin till uppvärmningen hämtas från bergvärme, solvärme och husets egen överskottsenergi. Den första installationen är ett kontorshus i Polen på 650 kvadratmeter.

Pengarna till utvecklingen kom till att börja med från släkt och vänner. I höstas fick företaget även riskkapital från Innovationsbron.

- Nu vill vi gärna utvidga vänkretsen, säger Svante Bengtsson.

Rehact

Ort:Stockholm

Grundat: 2005

Antal anställda: 3

Bild: Svante Bengtsson med Rehacts värmeväxlare.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt