Missa inte 33-finalen – årets startupfest!

2017-03-21 09:03  
2016 års vinnare på 33-listan. Foto: Teodor Axlund

Den 4 april hålls årets startup-fest på Münchenbryggeriet i Stockholm. Då presenteras hela 33-listan med landets hetaste, unga teknikbolag.

Heta 33-listan presenteras på finalen i Stockholm! Läs mer här!

I år anordnar Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan för tionde gången. Det firas med en guldkantad kväll i Stockholm.

Under våren har 33-listeturnén rullat genom landet. Fyra regionala vinnare har hittills utsetts: Epishine i Linköping, Luna LEC i Umeå, Spectronic Medical i Malmö och 1928 Diagnostics i Göteborg.

Denna segrarkvartett är direktkvalificerade till årets 33-lista. Just nu pågår arbetet med att vaska fram övriga framtidshopp. Många känner sig kallade – över 200 nomineringar har kommit in.

Den 4 april presenteras årets alla 33 vinnarbolag på Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. Konferencier för kvällen är Jesper Rönndahl, komiker och författare – känd bland annat för boken ”Framtiden: en illustrerad guide”.

Läs mer: 33-bolagen som växte till världssuccéer

Huvudtalare på 33-listefinalen är Robin Teigland, professor på Handelshögskolan, som bland annat har forskat om vilka faktorer som skapar enhöringsbolag – det vill säga privatägda företag som har nått en värdering på över en miljard dollar.

Under kvällen kommer publiken också kunna lyssna på Marie Wall, startupansvarig på Näringsdepartementet, samt få chansen att mingla med årets 33-bolag, tidigare vinnare, investerare och andra profiler från Sveriges myllrande startup-scen.

Det här är 33-listan

33-listan tas fram av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden. Den första listan presenterades 2008, och under åren 190 bolag varit med – däribland Spotify, Mojang, Izettle och Truecaller.

Av de tidigare vinnarna har 20 företag gått till börsen, nu senaste Uppsalabaserade rymdbolaget Unibap. Totalt 19 bolag har förvärvats – bland annat Polar Rose och Limes Audio, som köptes upp av Apple respektive Google.

33-listefinalen

När: 4 april

Plats: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2.

Kvällens program:

17.00. Mingel.

18:00-19:00. Kvällens konferencier Jesper Rönndahl hälsar välkommen och inleder scenprogrammet där de 33 vinnarna på årets lista presenteras.

Kvällens talare: Robin Teigland, professor på Handelshögskolan, samt Marie Wall, startupansvarig på Näringsdepartementet.

Ca. 19:00. Mingel.

Ny Teknik Redaktionen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL