ANNONS FRÅN SAMSUNG

Vad vill DU veta om Galaxy 10? Fråga mobilexperterna!

Blir den rekorddyr och kommer den med monsterminne? Levereras den med 5G och sex kameror? Är det sant att det inuti kommer det att finnas ett nytt chipset som heter Exynos 9820 och en processor som är 15-20 procent snabbare än 2018 års Samsungmodeller? Och kommer skärmen att vara vikbar?

Publicerad Uppdaterad

Ryktena kring Samsungs nya Galaxy 10 har, som alltid inför ett stort mobilsläpp, studsat som dopade radiovågor på varenda tänkbar frekvens i flera månader. Både svenska och utländska medier har publicerat ”enligt envisa rykten”-artiklar, men om det är någon av alla ”här är den(!)”-bilder som stämmer överens med hur den slutliga mobilen faktiskt kommer att se ut får vi helt enkelt vänta tills den 20 februari klockan 20:00 med att se. Det är nämligen då Samsung visar upp Galaxy 10 live från Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco.

Ett rykte har dock bekräftats av Samsung. I förra veckan, i samband med att mobiljätten redovisade sitt resultat offentliggjorde man att det är Galaxy 10 som släpps. Ännu återstår det att se i hur många varianter och storlekar. Enligt flera medier är det osannolikt att man släpper allt för olika varianter, som till exempel en mobil med vikbar skärm och en utan eftersom den ena nyheten riskerar ta ut den andra.

I år är det 10 år sedan Samsung släppte sin allra första mobiltelefon. Modellen hette Galaxy (i7500), var baserad på Android 1.5 och var med sina 116,7 gram utrustad med 128 MB RAM-minne och kunde förses med ett extra Micro SD-kort upp till 32 GB. Skärmen var 3,2 tum.

Marknaden för smartphones har under dessa tio år förändrats i grunden. Från att en smart telefon kunde utföra ett par smarta moment, har vi nu kommit så långt att många till stor del gjort sig beroende av mobiltelefonen både i arbete och fritid. Var och varannan går i det närmaste runt med en dator på fickan. Men hur ser utvecklingen ut? Vad kommer att hända framöver? Är vi på väg mot mindre eller större telefoner? Hur smart kan en telefon egentligen bli? I en serie artiklar kommer vi att följa Samsungs resa från då- till nutid. Vi kommer att undersöka vad som befinner sig under skalet på en Galaxy, och givetvis kommer vi att hålla ögon och öron öppna när den nya modellen släpps.

Vad undrar du över? Ta chansen och ställ dina frågor direkt till Samsungs mobilexperter. I samband med att du ställer din fråga får du också möjlighet att, före andra, få information direkt från experterna via ett exklusivt nyhetsbrev.

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ UPP FORMULÄRET DÄR DU KAN STÄLLA DIN FRÅGA!