ANNONS FRÅN ALMA TALENT EVENTS

Ubers Sverigechef: ”33-listan är en fantastisk möjlighet”

Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag kommer att presenteras den 16 maj när finalen av den prestigefyllda 33-listan äger rum på A house i Stockholm.

Publicerad Uppdaterad

Efter en Sverigeturné som pågår under våren närmar sig snart den fullspäckade finaldagen, där bland annat Joel Järvinen, Sverigechef på Uber kommer att vara en av talarna.

Joel Järvinen har arbetat på Uber sedan 2014 och är nu Sverigechef på företaget som på kort tid har växt från en startup till en global jätte. Ubers genomslag har varit enormt och siffrorna talar sitt tydliga språk. Numera finns Uber i över 600 städer världen över och appen har runt 75 miljoner användare varje månad. Innan Joel Järvinen tog över som Sverigechef har han jobbat som chef för Uber i Finland men han leder nu företagets verksamhet i båda länderna.

För de flesta är Uber mest känt för sin transportlösning men idag är Uber mer än bara effektiv transport via en applikation. Visionerna på Uber har alltid varit storslagna och förutom den nuvarande kärnverksamheten finns det planer på att expandera inom andra transportområden – bland annat delade resor och självkörande bilar för att få fler människor i färre bilar.

– När jag började handlade Uber bara om att transportera människor från en plats till en annan. Idag är vi mer ett techbolag som jobbar med olika typer av transport. Vi vill utöka verksamheten inom områden som matbeställning, logistik och självkörande bilar. Vi har blivit ett fullfjädrat mobilitetsföretag, säger Joel Järvinen.

Sedan starten 2008 har 33-listan varit en mötesplats för alla som på något sätt arbetar med teknikinnovation – entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar, för att bara nämna några. På 33-listans final i Stockholm kommer Joel Järvinen att berätta om både Ubers och hans egen resa de senaste åren.

– Uber har alltid haft en ”bigger than life vision”, vilket jag tror många nya företag kan lära sig av. Under mina år på Uber har vi vuxit både i Sverige och världen över. Mycket på grund av att idéerna alltid har varit storslagna och så fort vi har tagit ett steg framåt tänker vi på hur vi ska ta oss till nästa nivå.

Tack vare Ubers visionära natur tror Joel Järvinen att han kan bidra med mycket av sin erfarenhet till alla 33-listans deltagare och åhörare. Med erfarenhet från såväl svensk, dansk som finsk arbetsmarknad har han också ett nordiskt perspektiv  – och är övertygad om att 33-listan är en tävling som är full av möjligheter.

– Jag tycker att 33-listan är en fantastiskt bra möjlighet för nystartade företag att visa upp sin idé, både till andra inom branschen och till andra entreprenörer som är i samma situation. Att få värdefull feedback och insikter om det man jobbar med varje dag tror jag kan hjälpa många i processen att ta nästa steg.

33-listans fokus ligger på startups inom teknik och temat för dagen är ”från idé till globalisering” – precis den spännande resa som Uber har gjort. För första gången kommer 33-listan att vara ett heldagsevenemang, fullspäckad med talare från ledande personer inom branschen och andra intressanta moment.

Det här är en dag du inte vill missa! Inspireras av intressanta talare och landets mest innovativa företag – boka din plats till finalen här! - boka din plats till finalen här!