ANNONS FRÅN TUTUS DATA

Tutus Data lanserar Sveriges första säkra moln

Tutus Data erbjuder Sveriges första säkra samverkanmoln för säkerhetskänsliga verksamheter.

Publicerad Uppdaterad

När den uppdaterade säkerhetsskyddslagen trädde i kraft stod det klart att många verksamheter skulle behöva stärka sitt skydd av känslig information. Men det är inte alla organisationer som har resurser och kapacitet att skapa egna IT-system som hanterar säkerhetskänslig information.

Tutus Data ett svenskt företag som utvecklar godkända krypteringslösningar till myndigheter och organisationer i EU och Sverige, bland annat till Försvarsmakten. Tutus nya tjänst vänder sig till statliga och kommunala verksamheter och gör det möjligt att skydda känsliga uppgifter med alla krav som ställs på den här typ av verksamheter.

- Det är en tjänst för att hantera, lagra och kommunicera säkerhetsskyddsklassificerad information för verksamheter som omfattas av den nya säkerhetsskyddslagen, säger Mikael Andersson på Tutus Data.

Molntjänsten är placerad i ett säkerhetsklassat utrymme i Sverige och innehåller bland annat en videoplattform för säkra digitala möten, säker lagring och filöverföring, skyddat tal och meddelanden och skydd för överföring av känslig information. Organisationen får en säkerhetsskyddsklassificerad "bubbla” för sina verksamhetssystem, datorer och telefoner.

- Tjänsten är byggd efter Försvarsmaktens riktlinjer för skydd av känslig information som rör Sveriges säkerhet, säger Mikael Andersson, försäljnings- och marknadschef på Tutus Data.

Vi tillhandahåller en komplett lösning tillsammans med utbildning och dokumentation. Organisationen kan börja jobba direkt, säger Mikael Andersson.

- Vi kommer att ge våra kunder möjlighet att koppla upp sig redan under hösten, säger Mikael Andersson.

Annonsinformation:

Tutus Data grundades 1992 och är ledande i Sverige inom certifierade och godkända kryptolösningar. Företaget utvecklar produkter och tjänster som brandväggar, VPN-krypton, krypteringsprogram och EU:s säkraste smartphone, alla med väldigt höga krav på säkerhet. Tutus är leverantör till organisationer med höga krav på säkerhet, bland annat svenska försvaret, civila myndigheter och EU. Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.