ANNONS FRÅN VBG TRUCK EQUIPMENT

Trygga kunder i fokus

Säkerhet, ansvar och innovation är ledord för systemleverantören VBG Truck Equipment som specialiserat sig på släpvagnskopplingar och underkörningsskydd för tunga transportfordon.

Publicerad Uppdaterad

Sedan företaget grundades på 1950-talet har man inom VBG drivits av viljan att ligga i framkant och utveckla helhetslösningar som förutom kopplingar inkluderar även dragbalk, dragögla, dragstång samt under körningsskydd och andra tillbehör. Säkerhet har hela tiden varit grunden i verksamheten där det från start varit en självklarhet att sätta kundens behov i centrum.

– Innovation är utmärkande för verksamheten och finns nedärvt i företagets DNA. Viljan att ständigt utvecklas inom våra områden har alltid triggat oss och gett oss styrkan att ta täten och utmana marknaden med våra produkter, förklarar Isabella Berglund, Brand Manager på VBG.

Kopplingarna håller välkänd hög kvalitet, har hög tillförlitlighet, lång livslängd och låga underhållskostnader. Hon understryker att alla produkter även uppfyller kraven enligt UNECE och att företaget har representanter i EU:s olika branschorgan.

– Vi har också utvecklat vår produktkommunikation digitalt och fokuserar på att dela vår kunskap inom branschen via bloggar, allt för att förenkla för kunderna. Sedan har vi ett väl utvecklat servicenät vilket gör det lätt att få support och att få tag på reservdelar, fortsätter Isabella Berglund.

VBG Truck Equipment är verksamma i bland annat Brasilien, USA och Tyskland och har dessutom försäljningskontor över hela Europa. Produktionen sker sedan starten fortsatt i Vänersborg där huvudkontoret alltjämt finns. Flera av företagets produkter är patenterade som exempelvis Multifunktionskopplingen (MFC), som effektiviserar transporterna genom automatisk till- och frånkoppling av alla medier mellan släp och lastfordon.

– Med VBG’s lösningar får du inte bara de bästa systemlösningarna, det enklaste och smidigaste handhavandet och den högsta driftsäkerheten utan också den bästa totalekonomin säger Isabella Berglund.

Digitaliseringen har också möjliggjort nya smarta och avancerade lösningar.

– Vi prioriterar digitaliseringsarbetet vilket ger oss möjligheten att i allt högre grad utveckla hård- och mjukvara. I kombination med att vi ständigt håller oss uppdaterade med vad kunden behöver har vi möjligheten att producera det kunderna efterfrågar, förklarar Tommy Pettersson, R&D på VBG.

Likväl som medarbetarna har förståelse för kundernas behov har de även en förståelse för och inblick i hela processen på VBG från idé till färdig produkt, vilket stärker kompetensen och ökar engagemanget.

– Hos oss får medarbetarna arbeta tvärfunktionellt och därför känna sig delaktiga i verksamhetens olika dela  vilket gör oss till ett sammansvetsat gäng. Vi söker ständigt efter nya innovativa och kreativa medarbetare som tycker om att arbeta i tajta team. Det finns mycket goda utvecklingsmöjligheter. inom företaget där lagandan är mycket god, avslutar Tommy Pettersson.

För mer information: www.vbg.eu/sv

FAKTA:

VBG Truck Equipment erbjuder produkter och tjänster som bidrar med ökad driftsäkerhet, personlig säkerhet och effektivitet. Divisionens två varumärken för släpvagnskopplingar, VBG och Ringfeder, står för mer än 50 procent av världsmarknaden. VBG är ledande i Norden och Storbritannien medan Ringfeder är starkt i övriga Europa och på andra marknader. VBG Truck Equipment har även en världsledande position inom automatiska snökedjor genom varumärket Onspot.