ANNONS FRÅN SVENSKA KRAFTNÄT

Stamnätet är Sveriges viktigaste infrastruktur

En stabil och trygg elförsörjning är en av grundförutsättningarna för att vårt samhälle ska fungera. I dagsläget pågår en stor satsning med investeringar inom stamnätet för såväl förnyelse som utbyggnad för att säkerställa just detta. För utan el stannar Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som har i uppgift att förvalta och underhålla Sveriges stamnät för el. Myndigheten befinner sig just nu i en väldigt spännande fas med många stora investeringar under lång tid framöver. I den verksamhetsplan som Svenska kraftnät lämnat in till regeringen beräknas dessa investeringar under den närmsta treårsperioden uppgå till 13 miljarder kronor. Detta för att kunna möta samhällets ökande behov av en säker, miljövänlig och ekonomisk elförsörjning.

- Vi befinner oss nu i en fas då vi satsar stort inom en hel del olika områden på tekniksidan. Det här är den största satsningen som görs på stamnätet sedan 70-talet, så det råder lite av en nybyggaranda hos oss, säger Maria Jalvemo, enhetschef på Svenska kraftnät.

Det befintliga nätet behöver rustas upp för att möta ett allt större behov av el, samt anpassas till att kunna transportera en högre andel förnybar energi. Bland annat byggs nya kraftledningar för att kunna ansluta stora vindkraftsanläggningar till stamnätet. Sverige måste ha ett robust och driftsäkert stamnät som kan garantera elförsörjningen över hela landet. Alla viktiga samhällsfunktioner är beroende av en välfungerande elförsörjning.

Att arbeta med Sveriges stamnät är ett mångfasetterat och komplext arbete som kräver en god helhetssyn och inte bara ren sakkunskap inom elkraftsområdet. Kompetens inom samhällsbyggnad, till exempel mark- och konstruktionsfrågor är också viktiga för denna viktiga infrastruktur. Svenska kraftnät behöver nu satsa rejält internt och nyrekryteringen är i full gång. Affärsverket söker efter både junior och senior kompetens inom i princip hela ingenjörsspannet, till exempel kommer nästa omgång av det populära traineeprogrammet utlysas under december månad.

Det här är en satsning som kommer att pågå under flera år framöver då Svenska kraftnät inte bara bygger för nutiden utan även för framtiden för att säkerställa den absolut viktigaste infrastrukturen i Sverige - stamnätet.

I samband med den här satsningen söker vi flera nya medarbetare till spännande tjänster:

Svenska kraftnät söker specialister inom fundament och grundläggning
Teknikspecialist inom kraftledningar
Teknikspecialist inom stålkonstruktioner
Byggledare
Konstruktör
Kraftledningsprojektör
SE ALLA TJÄNSTER SAMLADE

I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström tel: 070-275 15 99.