ANNONS FRÅN SIEMENS ENERGY

Siemens Energy: Vi ska vara helt klimatneutrala 2030

I veckans avsnitt av karriärpodcasten Work at X gästas Elin Häggberg av Alexandra Westerberg från Siemens Energy. I podcasten pratar de bland annat om utmaningen att bli klimatneutrala och hur gasturbiner och vätgas kan vara en del av lösningen.

Publicerad Uppdaterad

Om man vill tackla dagens och morgondagens energiutmaningar, och om man tycker hållbarhet är viktigt och samtidigt vill jobba i en global miljö med duktiga och kompetenta kollegor – då är man rätt person för att söka sig till Siemens Energy. Det menar Alexandra Westerberg, civilingenjör och affärsutvecklare, i podcasten Work at X.

– Det är verkligen en styrka att man kan stanna kvar på samma bolag, prova på och utvecklas i olika roller. Jag började som trainee och har även jobbat som projektledare. Idag är jag affärsutvecklare.

Vidare berättar Alexandra Westerberg om hur Siemens Energy – som det globala teknikföretag man är med 91 000 anställda världen över – vill medverka till att lösa en av energibranschens största utmaningar; att tillgodose ett ökat energibehov och samtidigt minska miljöpåverkan radikalt.

– Energianvändningen står för en stor del av världens koldioxidutsläpp. År 2030 hoppas jag att vi kan erbjuda gasturbiner som drivs till hundra procent på vätgas eller andra gröna bränslen, säger hon i avsnittet.

Hon berättar också vad hon drivs av, om företagets främsta styrkor som arbetsgivare på en global arena och vilka yrkesroller, behov och utvecklingsmöjligheter som finns. Ja, allt det här, och mycket mer kan du lyssna på i det senaste avsnittet om Siemens Energy av Work at X.

Annonsinformation:

Work at X är podden för alla ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren. I varje avsnitt möter programledaren och teknikjournalisten Elin Häggberg ett nytt företag som berättar om hur de utmärker sig i konkurrensen om arbetskraften. Work at X produceras av contentbyrån Borg & Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med Siemens Energy. Lyssna på alla avsnitt av podcasten här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.