ANNONS FRÅN FESTO

Revolutionerande luftventil kan ersätta upp till 50 individuella komponenter!

Festo Motion Terminal är en revolutionerade ny typ av ventilterminal/automationsplattform som är den första i sitt slag och som är direkt framtagen för ”industri 4.0”.

Publicerad Uppdaterad

Varje ventil och dess funktion går att ställa om via mjukvara (appar). Det är alltså alltid samma hårdvara/ventil, men dess funktion kan ställas om när som helst beroende på vad applikationen kräver vid önskat tillfälle. Omställningen av ventilfunktionen utförs via buskommunikation i realtid via överordnat styrsystem.

Festo Motion terminal är en utmärkt partner för maskiner som kräver stor flexibilitet och anpassningsbarhet i sin produktion. Att kunna hantera olika produkter eller mindre serier i en och samma maskin är oftast ekonomiskt fördelaktigt. I Festo världen är det endast en ”app” borta att byta funktion/recept.

Festo erbjuder ett brett sortiment av olika ventilfunktioner, med allt från standard riktningsventiler till proportional reglering. Det finns även mer komplexa funktioner som t.ex. läckagedetektering och positionering. Externa sensorer som behövs, ansluts direkt i Festo motion terminal.

Från fabriken levereras varje ventil med ett standard utbud av funktioner. Vill man utöka en ventils funktionalitet så kan man köpa appar på Festo hemsida som öppnar upp önskad funktion via mjukvarulicenser.

För mer info, läs här