ANNONS FRÅN CONMORE INGENJÖRSBYRÅ

Med både trygghet och frihet som konsult i fordonsbranschen

Milan Petrovic, Mjukvaruutvecklare hos Conmore Ingenjörsbyrå.

Fordonsbranschen är i ett väldigt spännande skede med stark innovationskraft men det är också en bransch som präglas av stor volatilitet – vilket kan innebära en osäker arbetssituation. Milan Petrovic och Jacob Langer är konsulter inom fordonsbranschen, men de är inte oroliga.

Publicerad Uppdaterad

Jacob Langer arbetar på Volvo Cars via konsultföretaget Conmore Ingenjörsbyrå. Han är en av flera konsulter på Volvo och är uppdragsledare på avdelningen Eftermarknad.

– Det kan till exempel vara att sätta in sensorer i efterhand så att bilen ska kunna självparkera. Generellt sett handlar vårt jobb ofta om att lägga sista pusselbiten, säger han.

Hans kollega, Milan Petrovic, är konsult på ett annat företag, Zenuity. Zenuity är ett joint venture mellan Volvo och Autoliv som ska utveckla framtidens självkörande bilar. Här gör Milan Petrovic det mesta – han är Scrum master och får både testa och utveckla Zenuitys mjukvara.

– Det är väldigt brett så det finns stora möjligheter att utvecklas och bli bättre inom många olika områden, säger han och tillägger:

– Det är det som är så kul med att jobba med just Conmore. Man har friheten att både lära sig nya saker och fördjupa sig i det man redan kan. Vill man ha nya utmaningar kan man be om ett nytt uppdrag; blir man erbjuden ett uppdrag man inte är intresserad av får man tacka nej.

Teknologi i framkant och trygga anställningar

Conmores konsulter arbetar huvudsakligen inom fordonsbranschen med allt från produktutveckling och verifiering till elektronik och mjukvara. I och med den allt mer omfattande elektrifieringen och den snabba utvecklingen av självkörande bilar växer fordonsbranschen så det knakar. Med det kommer också efterfrågan på kompetens – och där är Conmore bra rustade.

Dessutom har de, till skillnad från många andra konsultföretag, bara fasta anställningar. Det innebär att alla “conmoriter” har full lön även om de tillfälligt inte har ett uppdrag. Det hänger ihop med deras värdegrund och vision om mänskligt fokus i en teknisk värld. Den kombinationen gör att deras konsulter kan hålla högsta nivå.

– Eftersom vi har tryggheten kan vi fokusera mer på att göra ett riktigt bra jobb, säger Milan Petrovic.

– För något år sedan sa Volvo upp flera hundra konsulter på grund av omorganisationer. Vid sådana tillfällen kan vi slappna av och slippa oroa oss för när nästa uppdrag ska komma in, säger Jacob Langer.

Kompetensutveckling både under och mellan uppdrag

För att utnyttja perioder mellan uppdrag får alla på Conmore gå utbildningar. På så sätt kan de upprätthålla den höga kvaliteten i tjänsterna och göra sina konsulter mer attraktiva på marknaden.

– Det är inte bara mellan uppdrag. Milan leder en Scrum master-kurs till exempel och jag gick nyligen en kvällskurs i projektledning efter jobbet. Det är inga långa kurser men innebär att vi får fler verktyg att använda oss av i vårt jobb. Vi höjer vår kompetens och våra kunder blir nöjdare eftersom vi kan göra ett bättre jobb, säger Jacob Langer.

Gemenskap trots skilda arbetsplatser

En annan del i Conmores värdegrund är deras engagemang och familjära känsla i företaget. För att upprätthålla det medan de flesta sitter ute hos kunder till vardags har de många gemensamma aktiviteter och arrangemang.

– Vi träffar de andra “conmoriterna” ett par gånger i månaden. För någon vecka sen hyrde vi till exempel in en glassbil. Det var fantastiskt såklart! säger Milan Petrovic.

Mer om Conmore HÄR

Conmore Ingenjörsbyrå

Conmore är det trygga konsultbolaget som är kända för sin kompetens, sitt engagemang och den familjära känslan. I mer än 25 år har de arbetat med projektledning, konstruktion, provning och kvalitet med fokus på produktutveckling – och vi blickar ständigt framåt. Idag består Conmore av fler än 120 medarbetare och vi omsätter över 90 miljoner kronor om året.