ANNONS FRÅN FRENO AIR

Hemligheten för Freno Air ligger i luften

Torbjörn Bäckström, vd. Utbildning: Studerat till civilekonom vid Umeå universitet.
 Det bästa med Piteå: Piteå är ett bra ställe att driva verksamhet på, det är lätt att ta sig till och från med flyg och det har gått riktigt bra att få kontakt med andra företagare. Här finns en bra arbetskraftsmarknad – och min absoluta favoriträtt är pitepalt. Foto: Anna Lintzén

Luftfjädrande chassin ger stabil körning och låga lasthöjder för smidigare i- och avlastning. Freno Air gör kundanpassade chassilösningar med fokus på kvalitet, komfort och ergonomi – oberoende av bilmärke.

Publicerad Uppdaterad

Freno Air tillverkar och installerar kundanpassade chassin och luftdrivna fjädringar i höj- och sänkbara fordon. Den fristående luftfjädringsleverantören har sin verksamhet och tillverkning i Piteå. Varje chassi och fordon är handbyggt och kundspecifikt.

– Det är ett hantverk. Våra chassin som kan lösa många knutar hos våra återförsäljare och slutkunder kan appliceras på vilket fordon som helst, säger vd:n Torbjörn Bäckström. Han fortsätter:

– Det är alltid luftfjädring
på våra chassin och det gör att man har ett plant körläge, även om man bara lastar på ena sidan av flaket. En annan fördel är att du kan justera lasthöjden, det underlättar för föraren att lasta på eller av.

Freno Air har byggt en
hel del lågbyggda chassin till flyttfirmor. Chassin med mindre hjul gör att kunderna slipper hjulhuset inne i skåpet.

– Flyttfirmor bygger upp skåp som är måttanpassade för flyttlådor och som är låga och därmed enkla att fylla. De tar mindre plats i trafiken och det är bra i storstäder som Malmö, Göteborg och Stockholm där det är trångt om utrymme, menar Torbjörn och fortsätter:

– Vi har också tagit fram en chassilösning som innebär en bra ergonomisk lösning för chaufförerna som ska leverera varor på era olika ställen. Det ger mindre slitage på armar och ben och gör att chaufförerna är fräscha i kroppen efter en arbetsdag.

Det ligger I tiden med tuffare krav på typ av fordon – i de centrala delarna av storstäderna vill man inte ha stora, tunga fordon, menar Torbjörn.

– Det är både ur trafikhänseende och för arbetsgivare i branschen, på fordon under 3,5 ton räcker det med vanligt körkort och det blir därför lättare att hitta chaufförer. Där uppfyller vi ett bra komplement för att göra korta, snabba och smidiga transporter och utnyttja fordon med dess lastkapacitet.

Torbjörn Bäckström är vd och delägare i Freno Air sedan två år tillbaka.

– Personligen tycker jag det är jätteroligt att komma till ett mindre bolag med närheten till medarbetarna och beslutsfattarna och där produkten finns i huset. Vi tar beslut kring fikabordet och sedan kör vi. Och närheten till marknaden, våra kunder finns i Sverige, säger han och fortsätter:

– Det är en spännande bransch och våra produkter gör en bra nytta på marknaden. Vi löser många problem både traffkmässigt och arbetsergonomsikt. Det är en problemlösarbransch och vi träffar många trevliga människor.

Om Freno Air

Freno Air utvecklar och tillverkar kundspecifika chassilösningar med luftfjädringssystem i teknikens framkant. Företaget
har också en luft fjädringslösning som kan byggas direkt på fordonens originalchassin för att förbättra körkomforten, och erbjuder olika hjulupphängningsalternativ som gör att fordonet kan tiltas i många riktningar. Freno gör lösningar inom områden som godstransport, servicefordon, färdtjänst, persontransport, bussar, taxi, ambulans och räddningsfordon.

FRENO AIR | www.freno.se