ANNONS FRÅN COWI

COWI leder vägen med resultatskapande samarbeten

Jamshid Jahid och Hanna Siwertz jobbar tillsammans med Ostlänken, som är det första steget mot nya stambanor i Sverige. Projektet är unikt men den typ av samverkan som sker mellan Hanna och Jamshid är inte ovanlig hos COWI. Företaget lägger mycket krut på att skapa en välmående arbetsplats – vilket inte minst syns i deras väl fungerande samarbeten.

Publicerad Uppdaterad

Det är ingen hemlighet att en värdeskapande kultur behöver byggas och vårdas. Verkligt bra samarbeten utvecklas i en kultur och en struktur som främjar gemenskap. Ett praktexempel är Hanna Siwertz och Jamshid Jahid som tillsammans med ett team på närmare 200 personer leder COWIs arbete med Ostlänken.

Ostlänken är en ny järnväg om 16 mil mellan Järna och Linköping. COWI har på uppdrag av Trafikverket arbetat sedan 2015 med etappen Nyköping, mellan Sillekrog och Stavsjö. Det är den tredje och längsta av de fyra etapperna som Ostlänken är uppdelad i med 6,5 mil ny stambana och 1 mil konventionell bana. Investeringen är den första delen i byggandet av nya stambanor i Sverige. Projektet kommer att ge en förbättrad tågtrafik och lockar - tack vare sin storlek och sina utmaningar - nya kompetenser till COWI.

– I det här projektet är jag uppdragsledare och Jamshid är biträdande. Tillsammans med ett starkt team driver vi projektet bestående av 30 olika teknikområden på COWI. I Ostlänken-projektet jobbar jag och Jamshid nära varandra och kompletterar varandra väldigt väl, säger Hanna Siwertz, projektchef på COWI.

Hannas och Jamshids samarbete har inte bara varit givande för dem själva, utan också för projektet i stort. De har hittat varandra i en symbios som visat sig vara väldigt framgångsrik. Jamshid, projektledare på COWI, tror att det beror på flera faktorer:

– Vi jobbar sammansvetsat och mot gemensamma mål. Det är till exempel vårt ansvar att se till att våra kollegor har förutsättningar att göra sitt jobb så bra som möjligt, vilket fungerat otroligt väl i projektet. Delvis beror det på det förtroende som jag och Hanna har för varandra, men också på den prestigelöshet som finns mellan oss. Hanna hjälper mig att lyfta blicken och prioritera rätt och det är jag glad och tacksam för.

Nära samarbeten skapar mervärde i hela företaget

Hos COWI jobbar många kompetenta och talangfulla ingenjörer och konsulter, vilket skapar en stabil grund att stå på när det kommer till värdefulla samarbeten.

– På COWI har vi nära till både våra kollegor och till beslut. Det är en kultur där gemenskap främjas och där det inte finns något revirtänk, vilket banar väg för prestigelösa samarbeten. Jag får energi av att jobba med Jamshid. Han är driven, effektiv och kompetent. Vi gör det här ihop och det känns väldigt tryggt. Vi pratar flera gånger per dag, har en gemensam actionplan och ställer upp för varandra. Ett plus ett blir mer än två inom COWI, berättar Hanna.

COWI arbetar målinriktat för att främja gemenskap mellan kollegor. För att lyckas med uppdraget som samhällsbyggare värdesätter man individen och företaget satsar mycket på att skapa trygghet och mervärde.

– När barriärerna och avstånden tas bort kommer man verkligen in till kärnan och tillåter sig att behöva varandra. Det blir ju en stark drivkraft och bygger en långsiktighet. Alla klarar sig själva såklart och är mycket kompetenta, men vi blir bättre tillsammans, säger Jamshid.

Är du nyfiken på hur det är att vara en del av COWI?

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se