ANNONS FRÅN MOBILARIS

5G-baserad arbetsplatssäkerhet - Innovation som räddar liv

Mobilaris lanserar nu nästa generation 5G-baserad arbetsplatssäkerhet, utvecklad i ett unikt samarbete med Ericsson och Sigma Connectivity. Genom att kombinera olika IoT-teknologier för hög säkerhet och prestanda är målet att hjälpa industriföretag att nå nollvisionen för arbetsplatsrelaterade olyckor.

Publicerad Uppdaterad

– Vi är verkligen glada över att nu kunna erbjuda IoT-baserad arbetsplatssäkerhet till marknaden och ta tillvara på alla möjligheter med Industri 4.0. Det har varit en förmån att få samarbeta med partners som Ericsson och Sigma Connectivity. Tillsammans har vi nu utvecklat vi nästa generation arbetsplatssäkerhet, med nollvisionen av arbetsrelaterade olyckor som målsättning, säger Andreas Ericson, VD på Mobilaris Industrial Solutions.

Tunga industriområden kan vara farliga miljöer att arbeta och vistas i. Varje år inträffar flera tragiska olyckor, alltför ofta med dödlig utgång. Arbetsplatssäkerhet är en fråga som berör många och utvecklingen av ny teknik som kan förhindra risken för arbetsrelaterade olyckor är av stor betydelse. 

Säkerhet i fickformat

Produkten som nu lanseras, Mobilaris Companion, är en liten men kraftfull taggenhet. Den är inte större än en mobiltelefon och samlar kontinuerligt in information och exakta positioner av fordon, maskiner, system och personer med hjälp av teknologier såsom UWB, LTE, GPS, BLE och NFC. All data i realtid med mycket hög precision, oavsett om man befinner sig inomhus eller utomhus.

Varje person som besöker eller arbetar på industriområdet utrustas med den lilla taggenheten. Via ett varningssystem, anpassat för den specifika industrimiljön, får arbetaren en varning om en farlig situation är på väg att uppstå. Personen hinner därmed reagera i tid för att undvika olyckan. Det kan handla om exempelvis att att få en varning när ett fordon närmar sig runt hörnet, att man närmar sig en farlig maskin eller att en traversförare får en varning om människor befinner sig nedanför traversen.

Med inbyggd 3D-accelerometer mäts rörelse och hastighet för att skydda människor från plötsliga stötar. Gyroskopet fungerar som en ”man-down-varning”, vilket indikerar om någon skulle snubbla eller falla, något som ökar säkerheten för arbetare som tillfälligt befinner ensamna på en plats.  

Med fyra unika sensorer reagerar Mobilaris Companion automatiskt på farliga gasutsläpp, luftfuktighetsnivåer, barometertryck och temperatur. Det gör att personal kan hålla sig borta från farliga miljöer och företag kan använda den insamlade informationen för att förbättra arbetsmiljön.

– Med lanseringen av Mobilaris Companion gör vi det enkelt för industrier att implementera digital arbetsplatssäkerhet, utan att först behöva investera i dyr och avancerad infrastruktur. Komplex arbetsplatssäkerhet har aldrig varit enklare, avslutar Andreas Ericson. 

Mobilaris Companion är en global produkt som initialt är certifierad för Europa, USA, Kanada och Australien. 

Läs mer om produkten här!

Annonsinformation

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Ericson
VD, Mobilaris Industrial Solutions
E-post: andreas.ericson@mobilaris.se
Tel +46 72 150 8044

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se