ANNONS FRÅN KOMPETENS.NU

5000 kurser du inte vill missa – fyll på din kompetens.nu

Fotograf Jonas Bilberg, Bredda bilden.

Över 5000 kostnadsfria kurser och utbildningar från några av världens ledande universitet och högskolor, Linkedin Learning och välrenommerade YH-leverantörer. Det är vad du hittar på kompetens.nu, en digital lärportal där du kan skräddarsy din kompetensutveckling.

Publicerad Uppdaterad

Industrin förändras snabbt av digitaliseringen. Att ständigt fylla på med uppdaterad kompetens är viktigt både för medarbetare och företag. Medelåldern för industrianställda i Sverige är dessutom högre än i många andra länder så kontinuerlig kompetensutveckling och livslångt lärande är avgörande för svensk industris konkurrenskraft.

— Kompetensutveckling är en av de strategiskt viktigaste frågorna för att företag ska kunna fortsätta utvecklas och möta de snabba förändringarna i omvärlden, säger Maria Rosendahl, Näringspolitisk chef på Teknikföretagen och fortsätter:

— Genom relevant och kontinuerlig kompetensutveckling blir företagen långsiktigt konkurrenskraftiga och medarbetarna håller sig attraktiva på arbetsmarknaden.

På kompetens.nu finns ett urval av högaktuella, relevanta och kvalitetssäkrade utbildningar som utgår från bland annat industrins behov. Här finns över 5 000 kostnadsfria kurser och utbildningar tillgängliga från några av världens ledande universitet och högskolor, men även via LinkedIn Learning som erbjuder kortare kurser samt etablerade YH-leverantörer med gott renommé.

Utbildningarna bygger på kompetensbehov inom områden som till exempel 3D-printing, 5G-uppkoppling i produktion, människa-robot-samverkan, datavetenskap, hållbara produktionssystem med mera.

Ett av de företag som hittills tagit del av kostnadsfri kompetensutveckling genom kompetens.nu är i3tex, konsultföretag inom produktutveckling och digitala lösningar. Kristina Tollbo, HR-ansvarig berättar:

— Vi tittar alltid efter bra utbildningar. Det är viktigt att kunna erbjuda utveckling där tid och plats är flexibelt. När jag fick höra om Kompetens.nu kände jag att det här är något som passar många, där alla kan delta när det passar dem och med ett bra utbud för ingenjörer.

Skräddarsy din kompetensutveckling

Det går att läsa enstaka moduler eller hela utbildningar, allt efter tid och behov. Eftersom utbildningarna är digitala är det också möjligt att utbilda sig platsoberoende och i de flesta fall också när som helst på dygnet. På så vis kan kompetensutvecklingen skräddarsys efter dina och företagets unika behov.

— En av mina medarbetare sa: ”Kompetens.nu är en skänk från ovan! Jag kan utbilda mig när jag har tid och möjlighet, och dessutom är det utbildningar som passar”, berättar Kristina Tollbo, i3tex.

Utbildningsutbudet, som finns på både svenska och engelska, uppdateras löpande för att ständigt vara aktuellt och relevant.

Så går det till

För att ta del av kompetensutveckling via kompetens.nu fyller företaget i en ansökan på hemsidan. När ansökan sedan har godkänts får företaget upp till 80 kostnadsfria licenser som ger tillgång till utbildningsutbudet.

Annonsinformation

Bakom satsningen står myndigheterna Tillväxtverket, Vinnova och Myndigheten för yrkeshögskolan, arbetsgivarorganisationerna Teknikföretagen (huvudman för projektet), Transportföretagen och Industriarbetsgivarna, fackförbunden IF Metall, Sveriges Ingenjörer, Visita, Hotell- och restaurangfacket, Unionen samt Combient.

Satsningen initierades inom ramen för regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande. Lärportalen är utvecklad av Collegial som ingår i Combient Group. Utbildningarna är finansierade av Europeiska Socialfonden och är därmed kostnadsfria för dig som deltar.

Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se