Vill du bli en av åtta som får en biljett till månen?

2021-03-05 13:07  

Spacex ska ta rymdturister runt månen 2023. Yusaku Maezawa köpte upp alla platser ombord, och nu söker miljardären bland allmänheten efter värdiga reskamrater. 

Hittills har 24 människor färdats till månen, och av dem har bara hälften landat. 2018 meddelade Spacex planerna på att erbjuda rymdturister samma rundresa, om än utan att besöka månytan. Och genom Yusaku Maezawa säkrades finansieringen av äventyret.

Han är initiativtagare bakom projektet Dearmoon. Maezawa grundade sin förmögenhet på e-handel inom modebranschen, och miljardären köpte tidigt upp samtliga platser ombord på Spacex Starship.

Då var det sagt att sätena skulle fyllas av en utvald skara konstnärer, med tanken att de sedan skulle skapa mästerverk som kunde inspirera mänsklighetens kreativitet.

Yusaku Maezawa vill ha en grupp resenärer med mångfald

Den japanske miljardären har dock tänkt om när det gäller vilka han vill dela upplevelsen med, och nu har Maezawa gått ut med en inbjudan till allmänheten, med målet att sätta samman en grupp som representerar en större mångfald. Det rapporterar The Verge.

Totalt blir det 10-12 turister som gör resan, som är utsatt till 2023, men det är åtta platser som nu ska fyllas av vanligt folk.

Här kan du ansöka om att bli en av rymdturisterna, till och med den 14 mars. Kriteriet för att kvala in är att du i något avseende har förmågan att hitta nya sätt för att hjälpa människor och samhället i stort, samt att du är beredd att hjälpa de andra resenärerna att göra samma sak.

Hela resan kommer att ta sex dagar. Men vad kostar då biljetten? Det är hemligt, och om du blir utvald så är det herr Maezawa som står för notan.

John Edgren

Mer om: Rymden SpaceX

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer