Krismöte efter veckans mastsabotage

2016-05-20 10:12  

En saboterad stormast i Borås, en avklippt kabel vid en mast i Tranemo och nu senast ett misstänkt sabotage mot en telemast i Falköping. Kriskommunikationen har tagit stryk av den senaste tidens händelser i Västra Götaland.

Nu på förmiddagen har länsstyrelsen bjudit in till en så kallad samverkanskonferens med polisen, Säpo och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Mötet handlar om att utbyta information, ge en samlad lägesbild och ringa in behov av åtgärder.

– Länsstyrelsen gör inga operativa åtgärder, men vi kan exempelvis stötta med folk om man behöver gå upp i krisledningsstab eller om det behövs förstärkningsåtgärder från försvarsmakten eller liknande, då kan vi hjälpa till med att den kommunikationen upprättas, säger Lisa Nordahl, säkerhetsdirektör.

Med på dagens möte är också flera kommunalförbund i länet som behöver uppdateras om läget.

– Det är lite oroligt och vi har fått frågor från en del kommuner som undrar vad det är som händer, säger Lisa Nordahl.

Samtidigt jobbar polisen med den senaste händelsen, ett misstänkt sabotage i Falköping där en av flera master på ett vattentorn fällts.

– Vi kommer att börja undersökningen under förmiddagen, personal är på väg till platsen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, till TT.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Sabotage

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer