Samhälle

Ett fyrtiotal kan ha exponerats för coronavirus

På Sahlgrenska universitetssjukhuset växlar man upp arbetet efter att en person smittats i Göteborg. Foto: Thomas Johansson/TT
Förste Chefläkare Per Karlsson till vänster, tillsammans med verksamhetschef på infektionskliniken Lars Magnus Andersson, smittskyddsläkare Thomas Wahlberg och Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen, på en pressträff om det nya fallet. Foto: Thomas Johansson/TT

På Sahlgrenska universitetssjukhuset har man växlat upp arbetet mot coronaviruset sedan en person smittats i Göteborg, och man förväntar sig fler fall. Ett fyrtiotal personer kan ha exponerats för smittan. ”Vi rustar internt på sjukhuset för att kunna hantera det här klokt”, säger Per Karlsson, förste chefläkare.

Publicerad

Det andra fallet av det nya coronaviruset konstaterades i Göteborg på onsdagen. Patienten, en man i 30-årsåldern som insjuknade efter ett besök i norra Italien, kontaktade själv vården för provtagning – och tog sig till sjukhuset i egen bil när han testats positivt. Nu vårdas han på infektionskliniken på Östra sjukhuset som är en del av Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Han mår efter omständigheterna bra. Man kan ha smittade personer isolerade i hemmet så länge de mår bra, men det känns bra att ha koll, säger Per Karlsson.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här