Coronavirus bromsar Nissans japanska fabrik

2020-02-11 07:08  
Japanska Nissan har problem att få tillräckligt med komponenter från kinesiska fabriker, som håller stängt på grund av coronaviruset. Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Japanska biltillverkaren Nissan stoppar tillfälligt produktionen i sin fabrik i Kyushu i sydvästra Japan på grund av att coronaviruset bromsar tillgången på bildelar från Kina.

Nissan är den första biltillverkaren i Japan som pausar tillverkning som följd av virusets spridning. Än så länge handlar det om enstaka dagar då produktionen påverkas, enligt ett uttalande från biltillverkaren rör det sig om den 15 och 17 februari.

Stoppet kan påverka produktionen av omkring 3 000 fordon, enligt japanska Nikkei. Fabriken har en årlig kapacitet på 530 000 fordon. Globalt producerar Nissan mellan fem och sex miljoner fordon per år.

Läs mer: Coronaviruset slår mot svensk bilindustri: ”Ser allvarligt ut”

I Sydkorea har Hyundai Motor, Kia Motors och Renaults dotterbolag RSM tidigare meddelat produktionsstopp på grund av störningar i leverantörskedjorna från Kina.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer