Bryssels mobilnät kraschade – sociala medier räddningen

2016-03-22 15:24  
Polis och räddningstjänst utanför tunnelbanan Maelbeek i Bryssel efter terrordåden. Foto: TT / AP Photo / Martin Meissner)

Morgonens explosioner i Bryssel och människors försök att nå nära och kära har lett till att mobilnätet har kraschat. Människor uppmanas använda sociala medier i stället.

”Använd sociala medier och appar så mycket som möjligt, undvik att ringa för att inte överbelasta mobilnätet.” Det är uppmaningen på Twitter från Alexander De Croo, vice statsminister i Belgien.

En mängd människor försöker nu nå sina vänner och anhöriga i Bryssel och mobilnätet har kraschat under belastningen, skriver The next web. Nu uppmanas allmänheten att i stället använda sms, sociala medier eller andra appar för att kontakta varandra.

Facebook har aktiverat sin katastroftjänst Safety Check för att hjälpa människor snabbt nå varandra och bekräfta att de är oskadda.

Torill Kornfeldt

Mer om: Terrorattack

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer