Beslut: Västerås flygplats kan läggas ner

2020-09-04 07:11  
Foto: Michael Probst

Västerås kommunpolitiker har röstat för en nedläggning av den lokala flygplatsen. Men först väntar en folkomröstning i kommunen.

Beslutet fattades klockan 03.42 på fredagsmorgonen av kommunfullmäktige efter en maratonlång överläggning. Västerås flygplats läggs ner, skriver VLT.

Redan tidigare i år presenterades avsikten från de styrande partierna S, L MP med stöd av V.

Dock berättar de att nedläggningen inte kommer att ske förrän västeråsarna har fått säga sitt i en folkomröstning. Men det är inte säkert att utfallet kommer spela roll.

Läs mer: Det här vet vi om Tesla Battery Day

– Vi respekterar att det blir en folkomröstning, och vi ska inte lägga ner flygplatsen förrän resultatet är klart. Men vi vet ännu inte hur många som kommer att delta, sådant spelar roll, även om jag tycker att man ska respektera folkviljan, säger kommunalrådet Anders Teljebäck (S) till tidningen.

Oppositionspartierna vill ha kvar flygplatsen, bland annat för näringslivets skull. Medan styret menar att kostnaden är för stor och att det ekonomiska underskottet hållit i under flera år.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer