Mobildata får inte längre användas som bevis vid brottsmål

2019-08-19 15:17  
I SKF:s D-fabriken följer processoperatören hela flödet i fabriken via det Iphonebaserade systemet Mobile Operator Supporting Tools, (Most).

Efter att nya fel upptäckts i det program som dansk polis använder för att spåra mobiltelefoner, får mobildata inte längre användas som bevis i brottsmål.

Den danska riksåklagaren har beslutat att stoppa teledata som bevis i två månader framåt, ett beslut som stöds av justitiedepartementet. Under tiden ska buggarna undersökas. Problemen ska ha uppstått i konverteringen av data.

I somras upptäcktes att inte alla telefoner som varit kopplade till telemasterna dök upp i programmet. Man har nu också upptäckt att det inte går att vara säker på att de positioner som anges i programmet stämmer.

Tidigare har det sagts att över 10 000 brottsmål mellan 2012 och 2019 ska undersökas för att klarlägga huruvida de behöver omprövas. Nu ska även mål före 2012 prövas.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt