Finansinspektionen granskar Klarna efter it-haveri

2021-07-05 11:05  
FI granskar Klarnas IT-haveri. Arkivbild Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Finansinspektionen (FI) har inlett en undersökning av om betaltjänsten Klarna har brutit mot banksekretessen i samband med en it-incident i maj, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

FI undersöker sedan tidigare Klarnas arbete med informations- och cybersäkerhet och den nya undersökningen kommer hanteras inom ramen för detta arbete.

”Banksekretessen är en central del av bankers verksamhet. Bankkunder ska veta att deras uppgifter är säkra och banker har en stor uppgift i att alltid skydda sina kunders integritet”, skriver FI.

Det var den 27 maj i år som Klarna fick stora tekniska problem. Under en halvtimme kunde vissa användare se varandras uppgifter.

Dagens Nyheter har tagit del av en intern rapport som visar att 83 000 användares information delades och att det i 15 000 av fallen handlade om identifierbar information.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt