Facebooks användardata granskas i Kalifornien

2019-11-07 07:11  
Foto: Jaap Arriens

Den amerikanska delstaten Kalifornien kräver svar av Facebook om företagets utlämnande av användardata till bolag som Cambridge Analytica.

Bakom kraven på att interna dokument överlämnas står delstatens justitieminister Xavier Becerra som har vänt sig till domstol för att få tillgång till handlingarna.

Kaliforniens besked på onsdagen om den 18 månader långa utredningen av Facebook är det senaste dåliga nyheten för internetjätten som redan utreds av 47 delstater.

New York och Nebraska har dessutom utvidgat utredningarna till att även gälla konkurrensfrågor, risk för stöld av användardata och manipulering av annonspriser.

Kaliforniens justitiedepartement är också skarpt kritiskt mot Facebooks attityd och säger att bolagets samarbete med myndigheter är ”minst ut sagt bristfälligt”. Facebook har ännu inte kommenterat utredningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt