Signalerna att hålla utkik efter – då är det dags att lämna jobbet

2022-11-13 07:00  
Det finns många signaler att vara uppmärksam på som visar när det är dags att gå vidare från arbetsplatsen. Foto: Unsplash och TT

Börjar du tappa gnistan eller få känslan av stagnation på ditt nuvarande arbete? Då finns det några saker du kan göra för att söka förändring. Sedan bör du fundera på att byta jobb. Här är sex tecken som hjälper dig att veta när det är dags att bryta upp.

Alla har någon gång varit trött på sitt jobb, haft brist på lust och inspiration eller haft en kortare period av utmattning.

Det finns en rad tecken som kan tyda på att det är dags att vandra vidare i karriären, menar John Coleman, skribent på Harvard Busines Review (HBR). I en artikel listar han sex tecken på att ditt jobb inte längre är rätt för dig:

Arbetet får dig inte längre får att växa

Dina dagliga insatser måste vara varierande för att vara utvecklande och stimulerande. När du får känslan av meningslöshet på arbetet behöver du se över om det går att förändra sättet du utför det på eller din roll. Om det inte går, ja då kan det vara dags att lämna anställningen, menar Coleman.

Läs mer: Distansarbete kan öka risken för bluffsyndrom – så motverkas det

När du uppnått allt

Kanske stagnerar du på i ditt jobb för att du har uppnått det som du kan uppnå på just den arbetsplatsen.

John Coleman exemplifierar med en kollega som spelade amerikansk fotboll i NFL. När spelarkarriären var över lämnade han sportens värld helt och hållet för att satsa på en karriär i en helt annan typ av bransch eftersom han uppnått det hade ville inom sporten. ”Då är man redo för nya utmaningar”, skriver Coleman.
 

När du aktivt letar efter sätt att undvika ditt jobb

Kanske beror upplevelsen av att du blivit lat eller att du prokrastinerar på att du tröttnat på ditt jobb.

I det här fallet tar Coleman ett exempel med en vän som älskade att skriva men vid ett tillfälle i karriären var tvungen att helt ta paus från skrivande. Det var nödvändigt för att hon alls skulle kunna njuta av det igen, skriver han. ”Ett yrke ska vara något vi närmar oss med nyfikenhet och förväntan, inte med undvikande beteenden”.

Jobbet ger dig regelbundet känslor av utmattning eller panik

Det hade vare sig med kollegorna eller företaget att göra, men vid ett tillfälle i karriären var det jobb som John Coleman tidigare njutit av att utföra inte längre rätt för honom.

”Det började tära på mig så pass att det var svårt för mig att gå till jobbet om morgnarna”, skriver han.

När den känslan uppstår för en arbetsplats, då är livet alldeles för kort och värdefullt för att man ska fortsätta, menar Coleman.

Det får dig att skapa dåliga vanor

En dysfunktionell arbetsplats eller en toxisk arbetskultur kan förändra både värderingar och mående hos den som vistas i det. Kanske tvingar den dig att vara oärlig mot kunder eller svika andra ideal eller din etik. Då är det dags att sluta.

Arbetsplatsen är ohälsosam

Är kollegorna aggressivt otrevliga eller tvingas du arbeta på gränsen till kollaps? Vissa arbetsplatser är helt enkelt skadliga för din fysiska eller emotionella hälsa, skriver Coleman. ”Finner du dig i den icke avundsvärda positionen är det dags att röra på sig”.

Läs mer: Tre udda karriärråd: Jobbet är inte en fin titel på Linkedin

Inte alltid bäst att byta jobb

Varje tillfälle du känner brist på lust behöver inte tyda på att det är dags att byta jobb.

Enligt karriärcoachen Charlotte Hågård är det första man ska göra att försöka att se vilket eget ansvar man eventuellt har för det som påverkar en negativt på arbetsplatsen. Är chefen eller kollegorna sura? Börja då med att se efter vilken stämning du själv bidrar med, säger hon i en intervju med SvD.

Det kan även vara värt att ta upp riktiga problem så som orättvis arbetsfördelning med sin chef och sina kollegor. I många fall kan det bli bättre.

– Berätta hur du känner och fråga om ni kan få det att funka bättre i er grupp. Känner du att det finns potential kan det vara värt att ta fajten, säger hon.

John Palm

Mer om: Karriär

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt