Nu börjar Cake leverera sin nya elmotorcykel Kalk

2019-08-20 14:20  

Tidigare i år berättade Cake om sina högt flygande planer – och nu tar man ett första steg mot att nå dessa.

(Artikeln är uppdaterad)

Nu börjar det röra på sig för den svenska elmotorcykeltillverkaren Cake.

Företaget meddelar att elmotorcykel Kalk nu levereras i en street-modell, och framförallt: nu är den också nu är laglig att köra på vägar inom EU och Nordamerika. Modellen heter Cake & (Cake And) och är en ny version av den första modellen av Kalk, som tillverkades och såldes i en begränsad upplaga.

– Det här är ett stort steg för oss, i linje med Cake-uppdraget: att inspirera till nollutsläpp. Cakes, och Cake-kundens första bidrag till städningen av städer, säger Cakes grundare Stefan Ytterborn i ett pressmeddelande.

Cakes Kalk & kommer med ett batteri om 2,6 kWh och erbjuder en räckvidd om minst 86 kilometer. Topphastigheten ligger på 90 km/h.

Priset på Cake Kalk

För att lägga en beställning måste man först gå in med en deposition om 2 000 kronor, för att sedan betala 148 000 kronor för elmotorcykeln. Den totala kostnaden är 150 000 kronor.

I vintras intervjuade Ny Teknik grundaren Stefan Ytterborn. Den avskalade hojen är medvetet designad i motsats till ”macho, meck och smuts”.

– Vi är mer Patagonia än Kawasaki, säger han och syftar på den amerikanska tillverkaren av friluftsplagg som ofta syns på klättrare och äventyrare – eller personer som vill signalera dessa intressen, sa Ytterborn då.

Här kan du läsa hela intervjun.

Viktor Krylmark

Mer om: Motorcyklar Cake

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt