Vätternrundan öppnar för elcyklar

2017-09-07 09:18  
Tidig morgon strax efter starten av Vätternrundan utanför Motala.

Ett nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män, där det också blir möjligt att köra elcykel, det är nästa års nyhet för Vätternrundan.

40 000 cyklister tar sig varje år till världens största motionslopp på cykel, och Cykelveckan i Motala.

På onsdagen öppnade anmälan till Vätternrundans lopp för nästa år, deltagarna kan nu anmäla sig till Halvvättern, Tjejvättern eller MTB-Vättern. För de som vill vara med och tampas om platserna till Vätternrundan 300 km som släpps i slutet av oktober, öppnade på onsdagen också intresseanmälan till det loppet.

Samtidigt presenterar Vätternrundan en nyhet. Ett nytt lopp om 100 kilometer för både kvinnor och män. Loppet kommer att gå samma dag som Halvvättern, det vill säga den 10 juni nästa år. Men den riktigt stora nyheten är att Vätternrundan nu också öppnar upp för elcyklar. Deltagarna i det nya loppet kommer alltså att kunna välja om de vill cykla med vanlig cykel eller elcykel.

– Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson i ett pressmeddelande. Vätternrundan vill minska tröskeln och få så många som möjligt att välja cykeln för både transporter och motion.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer