Varför tror trafikljuset att jag passerat?

2014-11-18 05:30  
Varför fattar inte trafikljuset? Foto: TT

TEKNIKFRÅGAN. Varför fastnar jag vid trafikljuset? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga.

Läsarfråga:

Trafikljus verkar inte ha utvecklats i samma takt som exempelvis bilar och telefoner… Hur fungerar de egentligen och varför blir det fel ibland?

Om jag som ensamt fordon kommer in mot ett trafikljus som håller på att slå om till rött och INTE satsar allt (och riskerar körkortet) för att hinna över korsningen, blir jag ofta "fast" en extra omgång. Det verkar som om trafikljuset "tror" att jag passerat och inte registrerar något i det körfältet förrän nästa fordon kommer, eller när nästa hela "cykel" är avverkad.

Kör jag MC är det än värre, känns som jag blir fast i evigheter… Vad beror det på, och kan jag själv göra något för att undvika fenomenet?

Mikael

 

Vet du svaret på frågan? Maila till teknikfragan@nyteknik.se eller svara i kommentarspalten nedan. Det är ni läsare som både frågar och svarar i Teknikfrågans spalter.

Har du nya intrikata frågor? Maila till teknikfragan@nyteknik.se

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer