Test: Samsung Galaxy Note 8 snabbare än Iphone x

2017-11-15 10:35  
Hastighetstest mellan Samsung Galaxy Note 8 och Iphone x. Foto: Skärmdump / Youtube Phonebuff

Nytt hastighetstest genomfört. Nu mellan Iphone x och Samsung Galaxy Note 8. Iphone x hade inte en chans.

Youtube-kanalen Phonebuff är tillbaka med ett nytt ovetenskapligt hastighetstest. Den här gången ställer de Iphone x mot Samsung Galaxy Note 8.

För bara några månader sedan gjorde de ett liknande test mellan Note 8 och Iphone 8 Plus. Den gången vann Samsung med minsta möjliga marginal.

Iphone x har ett a11-chip och tre gb ram medan Galaxy Note 8 är rustad med Snapdragon 835 och sex gb ram.

Läs mer:

Läs mer: Fem dolda funktioner i Iphone x du kan ha nytta av

Testet går ut på att öppna ett antal appar samtidigt som det klockas. Det är inte vetenskapligt men ger ändå någon sorts indikation på hur snabba telefonerna är i vardagligt bruk.

Så hur står sig Samsung Galaxy Note 8, med ett positivt resultat i ryggen, mot nya Iphone x? Ganska bra faktiskt. Första rundan vann förvissor Iphone x – men i den andra blir den rejält omsprungen av Samsung Galaxy Note 8.

Iphone x lyckades inte hålla några av spelen rullande i bakgrunden, antagligen beroende på att den ”bara” har tre gb ram. Vissa appar var heller inte optimerade för Iphone x, till exempel Spotify och Photoshop. Möjliga orsaker till förlusten.

Här kan du se testet:

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer