Tatuera med en 3d-skrivare

2014-04-04 12:04  
Roboten har bara testats för enkla tatueringar. Foto: appropriate audiences

<b><FONT COLOR="FF0000"> TEXT+TV </FONT COLOR="FF0000"></b>Med hjälp av nedladdningsbara instruktioner kan en 3d-skrivare för hobbybruk byggas om till en tatueringsrobot.

Vid en workshop i Paris som anordnats av franska kulturdepartementet byggde några studenter en prototyp till en tatueringsrobot av en 3d-skrivare.

Då det var en tävling som bara pågick några timmar hann de inte göra klar sin robot, så de slutförde sin konstruktion efter workshopen.

Utgångsmaterialet var den populära 3d-skrivaren Makerbot Replicator där de bytte ut skrivhuvudet mot en penna för att testa. Sedan tog de hjälp av en  tatuerare och bytte ut pennan mot hans tatueringsapparat.

För den som vill bygga om sin egen skrivare till en tatueringsrobot finns instruktioner på sajten instructables.

Ett stort problem för de franska studenterna var att få huden som skulle tatueras tillräckligt slät och plan. Ett annat problem är att tatueringsroboten kan vara svår att snabbt stänga av om något går snett.

Ett ytterligare svårighet var att hålla maskinen lika ren och steril som apparaterna hos en proffstatuerare.

Men studenterna lyckades i alla fall få till några riktiga tatueringar i form av cirklar. Mer komplicerade geometrier än så har de inte vågat sig på.

<iframe src="//player.vimeo.com/video/90248554?color=ebebeb" width="468" height="262" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: Tatuering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer