Spara din musik <br/>hos Amazon

2011-03-29 08:53  

Amazon har öppnat en webbtjänst som lagrar dina egna filer i molnet. Musikfilerna kan avlyssnas direkt i webbläsaren.

Amazon Cloud Drive är en ny tjänst för den som vill lagra sina filer på nätet. De som har ett användarkonto får ett minnesutrymme på fem gigabyte gratis. Där kan man lagra såväl musik som videor, foton och andra dokument.

Tjänsten är speciellt inriktad på musik. Filerna som laddats upp kan avlyssnas i en spelare som heter Cloud Player och fungerar i de vanligaste webbläsarna för Mac och Pc. Dessutom finns en spelare för apparater som kör Android. Men det finns inga spelare för Apples bärbara produkter som Iphone eller Ipad.

Amazon godkänner bara musikformaten mp3 och aac utan kopieringsskydd för uppladdning och avlyssning.

Den som vill ha mer lagringsutrymme än fem gigabyte får det för en årsavgift. 20 GB kostar exempelvis 130 kronor/år medan den som vill ha 1 000 GB får betala 6 400 kronor/år.

Ett annat sätt att öka det egna lagringsutrymmet är att köpa mp3-musik från Amazon. Om man väljer att styra den direkt till sin Cloud Drive får man lika mycket extra lagringsutrymme som de köpta musikfilerna kräver.

När Ny Teknik testade den nya tjänsten tog uppladdningen ganska lång tid. För 300 MB dröjde det över en halvtimme innan allt var på plats.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer