Skjut ner en drönare

2015-08-19 13:15  
"Förbered dig för drönarapokalypsen" är försäljningsargumentet för ammunitionen som ska användas mot drönare. Foto: Snake River Shooting Products

Nu marknadsförs specialammunition för den som vill bli kvitt smygfilmande drönare.

Enligt det amerikanska företaget Snake River Shooting Products har drönare blivit ett stort hot mot den personliga integriteten. Ett drastiskt exempel på hur privatpersoner stoppar snokande drönare refereras av sajten Ammoland som berättar att en man nyligen sköt ner en drönare som spionerande på hans dotter när hon solbadade vid familjens pool.

Nu har Snake River lanserat en specialammunition som är avsedd för att pricka drönare. Den heter Drone Munition och ska enligt företagets sajt finnas till salu.

Men Ny Teknik hittar inget ställe på webben där den kan beställas och några uppgifter om pris finns inte heller tillgänglig.

Därför gissar The Firearm Blog att det hela kan handla om ett marknadsföringsjippo och påminner om ett aprilskämt från 2013 där Lucky Gunner hävdade att de sålde en uranbaserad ammunition för att skjuta ner drönare.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer