Se när tusentals öringar släpps ner från ett flygplan

2018-09-06 12:47  
Foto: Utah DWR/Skärmavbild från Twitter

Sjöarna i amerikanska delstaten Utah är kända för sitt fantastiska öringfiske, men att ha fiske tillåtet året runt gör att delstaten får ta till speciella metoder för att se till ett högt antal öringar i sjöarna.

Om du någon gång besöker en av delstaten Utahs avlägsna bergssjöar, bli inte förvånad om du ser ett lass fisk falla från skyn. Det är nämligen ett av delstatens försök i att kunna tillgodose det stora antalet fiskare som vill fånga en fin öring, rapporterar Science Alert.

Förr i tiden använde man stora mjölkflaskor i metall som fylldes med vatten och öring, för att sedan transportera dem med häst och vagn. Med modern teknik använder man numera en process som liknar sättet hur brandflygplan släcker bränder på.

Läs mer: Massdöd bland havssköldpaddor utreds

Läs mer: Danskt fraktfartyg testar arktisk handelsväg

Utah Division of Wildlife Resources (DWR) hanterar flygningar med öring och la nyligen upp en video som visar hur det ser ut när de släpper fisken från planet. Det är en häftig och bisarr syn när den enorma mängden fisk faller ner mot vattnet.

Flera har reagerat på att det verkar vara en grym process mot fisken och man kan tro att de inte ska överleva ett sådant fall. Faktum är dock att även i öringens naturliga miljö är de något av adrenalin-junkies som hoppar över vattenfall och kan överleva Niagarafallen.

Organisationen skrev även på Twitter att på grund av att fisken är så liten, runt två till sju centimeter lång, överlever mer än 95 procent av all fisk fallet från flygplanet.

Läs mer: Autonoma drönare ska upptäcka tjuvfiskare i Seychellerna

Processen är dessutom mindre stressande och farlig än att transportera fisken via land, vilket är betydligt mer omständigt och osäkert.

Christoffer Bertzell

Mer om: Djurliv Fisk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer