Se Koenigseggs "Transformer"

2015-11-16 09:13  
"Autoskin" är Koenigseggs teknik för att vika upp karosseridetaljer på sin nya bil Regera. Foto: Koenigsegg

Med ett knapptryck viks alla dörrrar, fönster och luckor ut på nya sportbilen Koenigsegg Regera.

Svenska Koenigsegg Regera presenterades tidigare i år på Genévesalongen. Nu har företaget även publicerat en video med en funktion som inte visades vid premiären. Den kallas Autoskin som via en fjärrkontroll viker upp fönster, dörrar, motorlucka och frontlucka på ett sätt som för tankarna till leksakskonceptet Transformers.

De uppvikbara detaljerna kan givetvis öppnas separat men för att få det riktigt spektakulärt finns funktionen "Show Mode" där allt sker samtidigt.

Som komplement till förbränningsmotorn på 1 100 hästkrafter finns tre elmotorer på sammanlagt 700 hästkrafter som drivs av ett batteripaket som ger 9 kWh och 620 V.

Bilen startas alltid med elmotorerna och förbränningsmotorn kopplas in först när bilen fått fart. Det gör att Koenigsegg kunnat eliminera den konventionella växellådan

Planen är att tillverka 80 handbyggda exemplar som ska säljas för omkring 17 miljoner kronor styck.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt