Så ska Samsung utmana Apples penna

2018-07-10 10:17  
Här samlar vi alla rykten om Samsung Galaxy Note 9. Ett av dessa gör gällande att telefonen till utseendet kommer likna Galaxy Note 8, som syns på bilden. Foto: Richard Drew

Samsungs nya variant av pekpennan S Pen kan bli en värdig utmanare till Apple Pencil.

Samsung utvecklar en ny version av S Pen till mobiltelefonen Galaxy Note 9. I sin nuvarande form har pennan inte varit särskilt smart, enligt tekniksajten T3, men den uppdaterade modellen väntas bli desto bättre.

Samsungs nya penna väntas bland annat få bluetooth och fler tryck- och vinkelsensorer, vilket möjliggör mer avancerad interaktion med mobilskärmen. Dessutom tror T3 att pennans bluetooth kommer att göra att pennan kan användas som en mobil knapp för att exempelvis fjärrstyra mobilkameran eller styra musikuppspelning.

Läs mer: Här är Apples nya Ipad

Hur nya S Pen kommer att laddas är ännu inte känt, men T3 hoppas att det precis som med nuvarande modell ska funka att ladda pennan via mobilen.

Den 9 augusti håller Samsung sitt stora event kring Samsung Galaxy Note 9, där sannolikt även nya S Pen kommer att visas upp.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer