Så ska Formel 1 bli mer spännande

2015-05-25 09:38  
Tankning av bilarna under Formel 1-tävlingarna kan åter igen bli tillåtet. Foto: Alamy

Nu förslås nya regler som ska göra Formel 1-tävlingarna mer underhållande och dramatiska.

Många tycker att de nu gällande reglerna för Formel 1-tävlingarna som införts under senare år har gjort sporten tristare med bland annat färre omkörningar.

Därför har F1:s Strategy Group vars medlemmar består av de sex bästa stallen och det internationalla bilsportförbundet FIA föreslagit nya bestämmelser för nästkommande års tävlingar, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

En av de viktigaste detaljerna blir att möjligheten till tankstopp återinförs. Då kan det bli bättre fart på bilarna då de blir lättare när inte vid starten behöver ha bränsle för hela tävlingen i tankarna.

Stallen ska även få ett större inflytande över däcken, både när det gäller typ och bredd. Strategigruppen vill även öka bilarnas hastighet genom att tillåta ett högre motorvarvtal, friare regler för den aerodynamiska utformningen av karossen och sänkta krav för bilarnas vikt.

Men införandet av nya regler är en omständig process med många inblandade och det är möjligt att några eller till och med alla nya förslag slaktas i den byråkratiska processen, skriver Wired.

Jan Melin

Mer om: Formel 1 Bilsport

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer