Parken visar djur i Pokémonstil

2017-06-08 13:35  

Klappa ett pansarlejon eller mata en korallpadda. Parken Zoo hämtar inspiration från Pokémon och lanserar djur i augmented reality.

I dagarna kan besökare på Parken Zoo i Eskilstuna beskåda fem helt nya djurarter. Allt som behövs för att se eller klappa fantasivarelserna, som går under namnet Digidjur är en smartphone. Djuren visas mot den verkliga omgivningen genom lurens kamera, på samma sätt som i spelet Pokémon go.

– Digidjur är virtuella fantasidjur från framtiden. De är inspirerade av nutida arter, men har på grund av problem som skogsavverkning, tjuvjakt och klimatförändringar tvingats anpassa sig och utveckla ovanliga egenskaper och utseenden, säger Marie de Colli, zoolärare på Parken Zoo, i ett pressmeddelande.

Bland djuren finns exempelvis ett pansarlejon som utvecklat en skyddande sköld mot tjyvskyttar kulor och en liten kanifant som lätt kan skutta undan och gömma sig.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer