Nya roboten – en resväska

2016-10-13 13:51  
Framtidens väska är en robot. Foto: Alamy

Roboten har redan börjat dammsuga våra hem. Nu vill den flytta in i våra resväskor.

Om R2-D2 vore en resväska är det inte omöjligt att den skulle påminna om Travelmate. Bakom Travelmate står ett robotföretag i San Francisco. De har gjort en prototyp till en resväska man slipper bära eller köra själv. Med artificiell intelligens och sensorer följer den efter husse eller matte (via våra smarta telefoner), samtidigt som den enligt marknadsföringen ska undvika både hinder och andra resenärer.

Omnihjulen på robotresväskan kan snurra oavsett om den ligger ner eller är ställd på högkant. Utöver dess roll som robot har den gps, våg, usb-portar och ett Tron-aktigt sken från de inbyggda ledlamporna. Batteriet ska enligt utvecklarna räcka i fyra timmar.

Resväskan sägs följa alla regelkrav från den amerikanska myndigheten för transportsäkerhet. Nu ska Travelmate bara hitta en publik också: crowdfundingkampanjen på sajten Indiegogo rullar än så länge inte lika bra som roboten.

Travelmate vill ha runt 1 miljon kronor men har, när 13 dagar återstår av kampanjen, bara lyckats skrapa ihop 16 000 kronor. Kanske har det att göra med prislappen, som börjar på nästan 4 000 kronor.

Peter Ottsjö

Mer om: Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer