Nintendo ska sälja NES Mini igen

2017-09-12 12:55  

Sent omsider har Nintendo börjat lyssna till sina fans. Den japanska speljätten har nu avslöjat att de ska börja sälja spelkonsolen NES Mini igen.

Förra hösten var det nypremiär för Nintendos berömda åttabitarskonsol, NES (Nintendo Entertainment System). Den kom i en miniversion (som rymdes i en handflata), innehöll 30 av de mest klassiska spelen från den eran och hade hdmi-stöd.

Och den sålde slut i en takt som verkade överraska Nintendo. Konsumenter som inte hann köpa konsolen fick via andrahandsmarknaden betala dyrt för ett exemplar. Det blev inte bättre av att Nintendo tidigare i år gick ut med att de skulle sluta tillverka NES Mini, trots den höga efterfrågan.

Men nu har företaget meddelat att de från och med nästa sommar ska börja sälja NES Mini igen. ”Mer information kommer i framtiden”, skriver Nintendo of Europe på Twitter.

Läs mer:

Läs mer: ”Spelkonsoler står starkare än någonsin”

Beskedet kommer veckorna före premiären av Super NES Mini, framtagen enligt samma koncept som fjolårets föregångare: 20 kända SNES-spel i en samling. Men här ingår också Star Fox 2, en aldrig tidigare utgiven titel. Och av förhandsbokningarna att döma är SNES Mini minst lika populär.

Inför lanseringen har det varit svårt att boka en SNES Mini, men Nintendo har velat försäkra sina kunder om att de kommer att fortsätta tillverka konsolen under 2017 och 2018.

Peter Ottsjö

Mer om: Nintendo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer