Nästa filmstjärna: Christer Fuglesang

2009-03-23 13:22  
Christer Fuglesang

Sveriges första astronaut och ingenjörshjälte Christer Fuglesang valdes i förra veckan in i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Nu ska han bli filmstjärna.

Christer Fuglesang ska spela sig själv i ”Gatekeeper”, världens största fanfilm – fan som i fantast. Det är science fiction-fans som ska göra en film med Star Trek- och Star Wars-anknytning, och en än så länge hemlig superkänd Star Wars-skådis ska också delta i filmen, som ska vara klar om tre år.

Christer Fuglesang, som är på väg till USA för att förbereda sin nästa rymdfärd, bekräftar via sin presskontakt på Rymdstyrelsen att ha har sagt okej, bara han får se och godkänna materialet innan det ges ut, skriver Metro.

Inspelningarna börjar i höst i Botkyrka.

IVA-ledamoten Christer Fuglesang fick Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens guldmedalj 2007.

Han är civilingenjör i teknisk fysik från KTH, där han är ”affilierad” professor (ungefär gästprofessor), och har en doktorsexamen i partikelfysik från Stockholms universitet, där han är docent. Han är verksam i USA, där han är utbildad inom Nasas astronautprogram, men har också genomgått kosmonautträning i Stjärnstaden utanför Moskva.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer