Motorolas vikbara mobil skiljer sig helt från konkurrenterna

2019-05-17 10:32  

Lenovo utvecklar en vikbar mobil under det klassiska varumärket Motorola Razr. Den påminner mer om de klassiska vikmobilerna än om Samsung och Huaweis uppvikbara jätteskärmar.

Det har länge florerat rykten om att Lenovo ska återuppliva den klassiska mobilen Motorola Razr i modern skepnad. Om de senaste uppgifterna stämmer kan lanseringen bli en telefon med vikbar skärm som skiljer sig radikalt från Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X.

De första uppgifterna kommer från en patentansökan som dök upp i slutet av förra året. Den visar en telefon med en långsmal skärm som viks ihop på mitten. Precis som en klassisk vikmobil i stil med just Motorola Razr eller en klassisk Nokia.

Läs mer: ”Omöjligt för Samsung att lösa Galaxy Fold-problemen på kort sikt”

Motorola har visserligen bekräftat för Engadget att en Razr-mobil är under utveckling, men inte sagt ett knyst om hur den faktiskt kommer att se ut. Men i slutet på april läckte en bild som påstås föreställa en rendering av en ny Razr, och lever upp till ryktena om en vikbar skärm.

Nu har hajpen tagit fart på nytt efter att en video från 3d-artisten Waqar Khan visar hur mobilen skulle kunna se ut. Videon ska dessutom ha visats upp av Lenovo själva vid ett pressevent i Kina under veckan, skriver Engadget.

Enligt uppgifterna ska telefonen ha en huvudskärm på 6,2 tum som viks på mitten, och en mindre oled-skärm på telefonens baksida som går att användas för att exempelvis kolla notiser eller byta låt när mobilen är ihopvikt.

Läs mer: Här är insidan på Samsung Galaxy Fold – ”oroväckande ömtålig”

När Motorola Razr kan tänkas göra comeback är oklart, men tidigare uppgifter pekar på ett släpp under 2019 och ett pris på runt 1 500 dollar.

Simon Campanello

Mer om: Motorola Android

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer