Kör Spotify i radion

2011-01-12 08:41  
Logitech Squeezebox Radio och Squeezebox Touch öppnas för Spotify.

Nu kan man lyssna på alla låtar från Spotify i en apparat för webbradio.

När den svenska musiktjänsten Spotify lanserades krävdes en dator för att lyssna. Sedan kom appar som strömmar låtarna till mobilen. Nu har Spotify tillsammans med Logitech gått vidare och öppnat musiktjänsten för webbradiomottagare. Alltså fristående apparater som via ett trådlöst nät kopplas till internet utan stöd av någon dator.

De mottagare som via en programuppdatering kan köra Spotify är Logitechs Squeezebox Touch och Squeezebox Radio som i Sverige kostar omkring 3 000 kronor respektive 1 200 kronor.

Dessutom behövs en trådlös router som ansluter webbradion till internet samt ett Spotifyabonnemang för 99 kronor per månad.

För tillfället erbjuds programvaran i en betaversion. Den måste installeras manuellt och kräver dessutom en dator som kör programmet Squeezebox Server. Men när den officiella programversionen lanseras inom kort krävs vare sig en dator eller manuell installation. Då räcker det med en firmware-uppdatering i radioapparaten som  kan direktkopplas till Spotify, enligt ett pressmeddelande.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer