Klockradio för internetåldern

2010-05-04 10:34  
Klockradion Dash

Sony Dash är en klockradio för internetåldern. Med trådlöst nätverk kan den inte bara spela radio och visa tiden. Det första man ser när man vaknar kan lika gärna vara de senaste bilderna från Facebook.

Sony kallar nya Dash för en “personal internet viewer”. Men med all hajp runt Apples Ipad ska det direkt slås fast att det handlar om två helt olika produktkategorier. En av de största skillnaderna: Dash saknar batteri. Tanken är alltså inte att man ska ta med sig internet dit man befinner sig. Dash får istället sin egen plats i hemmet, och det är dit man går för att kolla vad som hänt på nätet sedan sist. Åtminstone tills vidare. Sonys planer är att nästa version av Dash ska få ett batteri.

Ett tusental olika applikationer finns tillgängliga att installera. Det är bland annat program som kan visa de senaste uppdateringarna från Facebook och Twitter, ny e-post, väder, spela internetradio eller visa strömmande video. Allt visas på en sju tum stor pekskärm.

Med undantag för den större skärmen påminner Dash mycket omChumby, en annan internetuppkopplad klockradio som lanserades för några år sedan. Och likheten är mer än en slump. Dash bygger nämligen till stora delar på Chumbys programvara, som är släppt med öppen källkod.

Prislappen på Dash när den nu börjar säljas i USA är 200 dollar. Några planer på en eventuell lansering i Europa är inte kända.

Anders Thoresson

Mer om: Facebook Twitter

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer