Kinesiska mobiltillverkaren Realme till Sverige

2020-08-25 15:48  
Foto: Realme

Telefoner från den snabbväxande mobiltillverkaren Realme landar inom kort i svenska butiker. Bolaget är systerföretag till Oneplus och Oppo.

Det är distributören Gandalf, som importerar it-utrustning till nordiska återförsäljare, som tar in uppstickaren Realme i sitt sortiment, rapporterar Mobil. Telefonerna väntas dyka upp i svenska butiker inom kort.

– De första telefonerna kommer att finnas hos många av de större nordiska återförsäljarna med butiker och webbförsäljning inom bara någon vecka. I framtiden hoppas vi kunna erbjuda Realme även via operatörerna, säger Johan Cheng Falkström, marknadschef på Gandalf Distribution till Mobil.

De första telefonerna som börjar säljas i Sverige är Realme 6, Realme 6 Pro, Realme X3, Realme X50 Pro och Realme X50. Det rör sig om telefoner i budget- eller mellanprissegmentet.

Läs mer: Blackberry gör comeback – med 5g och tangentbord

Realme startade som ett varumärke under den kinesiska mobiljätten Oppo, men knoppades 2018 av till ett eget dotterbolag. Det ingår i konglomeratet BKK Electronics tillsammans med mobiltillverkarna Oneplus, Oppo och Vivo.

Enligt analysfirman Counterpoint har Realme varit det snabbast växande mobilmärket i världen flera kvartal i rad. Under årets första kvartal uppskattas bolaget har sålt 7,2 miljoner telefoner världen över, vilket motsvarar runt två procent av den totala globala smartphoneförsäljningen.

Simon Campanello

Mer om: Realme mobil

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer