Hondas nya elbil har känslor

2016-12-07 17:01  

På vintervägars många mil, ditt enda sällskap är din bil. Nu kan ditt fordon snart, själv bestämma fart. Framtidens förare får hjälp att både svära och att byta fil.

Till nästa omgång av teknikmässan CES ska Honda demonstrera sin elbil, som med hjälp av ai ska kunna kommunicera med sin förare och även visa känslor.

Den känsliga bilen är resultatet av ett samarbete mellan Honda och företaget Softbank. I ett pressmeddelande beskriver Honda syftet med arbetet:

Honda och Softbank kommer att arbeta för att möjliggöra för transportmedel att använda samtal med föraren, ihop med annan information som samlas in genom sensorer och kameror i fordonet, både till att uppfatta förarens känslor och till att delta i en dialog med föraren baserad på fordonets egna känslor. Dessutom, genom att låta fordon ”växa upp” medan de delar upplevelser med föraren kommer projektet syfta till att få förare att känna att deras fordon har blivit en bra samarbetspartner och på så sätt få ett starkare känslomässigt band till det.

Återstår att se hur övertygande bilens känslor blir. Men för alla som önskat sig att få ha en lika smart bil som David Hasselhoff i klassiska tv-serien Knight rider finns risken att vi får vänta. Här är i alla fall en nostalgititt på seriens intro.

Hjulkalendern

I Ny Tekniks hjuliga serie lyfter vi varje dag fram till julafton upp något kul på hjul. Har du tips på fordon som borde vara med? Mejla ada.fredelius@nyteknik.se.

Mer om: Honda Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer