Här är vinnarna i Ny Tekniks pepparkakstävling 2015

2015-12-24 06:00  

BILDSPEL. Vår tävling ledde till fantastiska tekniska bakverk, skapade av läsekretsen. Se alla bidrag här!

Nu har vinnaren korats i Ny Tekniks tävlig i pepparkakshus-bygge med tekniktema. Ida Wikström kammade hem segern med sin kreation som föreställer ögonblicket när Curiosity just hittat betydande kvävebindningar på Mars.

Juryns motivering: Ett aktuellt tema och tydlig julkänsla gav vinnaren det lilla extra som krävs för förstaplatsen.

Hur fick du idén?

”Jag försöker att alltid ha ett tekniskt tema på pepparkaksbaket, så i år kändes Mars/Star Wars lämpligt, genomförbart och dessutom aktuellt", skriver Ida Wikström i ett mejl till redaktionen.

Vad är dina bästa pepparkakshus-tips?

"Var beredd på att använda lite tålamod, allt blir inte alltid rätt på första försöket! Och råkar det bli fel, så går rivjärnet bra att använda för att justera kanterna. Mycket Nonstop och kristyr kan dölja en del skavanker!"

När tävlingen utlystes var bara ett pris planerat, men juryn är överväldigad av skickligheten och responsen hos deltagarna och delar därför också ut ett delat andra pris till de tre ingenjörerna Niclas Evestedt, Robin Lilja och Jonatan Blom för deras realistiska pepparkaksgrävmaskin samt till Anders Persson och hans son, som tillsammans bakat en fungerande godismaskin. Se filmen nedan.

Ny Tekniks redaktion tackar för alla fina bidrag och önskar alla läsare en god jul!

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer