Här är Iphone SE – Apples nya budgettelefon

2020-04-16 07:14  
Apple släpper ny Iphone SE. Foto: Apple

Nu är det bekräftat, Apple släpper en ny variant av budgettelefonen Iphone SE.

För drygt två veckor sedan ”råkade” Apple läcka produktnyheter. På Apple Stores hemsida hade tillverkaren Belking lagt ut ett nytt skärmskydd för modellerna Iphone 7, 8 - samt Iphone SE. Att annonsen dök upp på Apples hemsida sågs som ett tecken på att den officiella lanseringen av Iphone SE väntade runt hörnet. Det hörnet var alltså två veckor bort.

Läs mer: Analys: Nya tekniken gör Ipad Pro banbrytande

Teknikjätten passar nu på att släppa en billigare version av sin Iphone under rådande ekonomisk kris. Det rör sig som väntat om en uppgraderad version av Iphone SE, som börjar säljas i slutet av veckan.

Tidigare nylanseringar har skett inför publik på stora evenemang – så icke denna gång på grund av spridningen av coronaviruset, skriver Reuters.

Teknikblandning i Iphone SE

I nya Iphone SE blandar Apple ny- och gammal teknik. Till exempel har den här telefonen både hemknapp och Touch id, istället för Face id. Kamerauppsättningen är något begränsad, istället för en stor kameramodul på baksidan sitter där istället en ensam kamera. Men den är bra nog för att kunna filma i 4k. Frontkameran ligger på 7 megapixel. Båda kamerorna har porträttläge. Skärmstorleken ligger på 4,7 tum – utseendemässigt påminner mobilen mycket om Iphone 8.

Läs mer: Test: ”Huawei P40 Pro är lätt att älska och svår att leva med”

En intressant detalj är att nya Iphone SE begåvats med det senaste chippet A13 Bionic. Det är alltså samma chipp som återfinns i toppmodellen Iphone 11 Pro.

Priset ligger mellan 5500-7400 kronor – beroende hur mycket lagringsutrymme du vill att telefonen ska ha. Iphone SE släppts i tre olika färger, svart, vit och röd.

Viktor Krylmark

Mer om: Iphone Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer