Ny Iphone på gång – och Apple ”läckte” nyheten själv

2020-04-03 08:41  

En färsk modell av Iphone SE väntar bakom kulisserna hos Apple, verkar det som.

Det har länge ryktats om att en uppföljare till Iphone SE från 2016 är på gång. Den nya modellen sägs ha en 4,7-tumsskärm, och ska enligt sajten 9to5Mac döpas till "Iphone SE", istället för Iphone 9 eller Iphone SE 2 som vissa obekräftade uppgifter gjort gällande tidigare.

Nu ser namnet ut att ha bekräftats från ett lite förvånade håll - nämligen Apple själv. På Apple Store:s hemsida har tillverkaren Belking lagt ut ett nytt skärmskydd för modellerna Iphone 7, 8 - samt Iphone SE, skriver The Verge.

Kan få ett rejält prestandalyft

Källor nära Apple uppger till 9to5Mac att den nya Iphone SE-modellen ska komma i tre färger (vit, svart och röd) och ha en lagringskapacitet på 64, 128 eller 256 gigabyte. Telefonen sägs vara utrustad med systemchipet A13 Bionic, samma 7-nanometersprocessor som finns i Iphone 11.

Om det stämmer skulle det innebära ett rejält prestandakliv uppåt för Iphone SE-serien. Den första modellen kom 2016, men många av telefonens nyckelkomponenter, som systemprocessorn, hade redan då flera år på nacken.

Lansering ligger sannolikt nära

Att Belkin-annonsen har dykt upp i Apple Store kan ses som ett tecken på att den officiella lanseringen av Iphone SE ligger mycket nära. Hur mycket denna nya "budget-Iphone" kan komma kosta är än så länge okänt, men analytiker spår att telefonen kan få ett pris på 399 dollar, vilket motsvarar drygt 4 000 kronor.

Kalle Wiklund

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer